Dakbedekking

Nieuwe dakbedekking of last van lekkage?

Wanneer uw dak een lekkage heeft, of de huidige dakbedekking moet compleet worden vervangen, neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een doeltreffende reparatie van uw dak en de nieuwe dakbedekking wordt vakkundig gelegd.

Veel toegepaste dak produkten zijn brandrollen, zink en kunststof dakfolie. De daken kunnen voorzien worden van isolatie, drainagetegels en afwerkranden. Ook voor reparaties, renovaties en nieuwbouw dakbedekkingen kunt u bij ons terecht.

Het doel van dakbedekking is het gedurende vele jaren waterdicht houden van dakconstructies. Bitumen is daarvoor een uitermate geschikt product. Bitumineuze dakbedekkingen zijn in de loop der jaren sterk verbeterd. De vroegere inlages van vilt en jute zijn inmiddels vervangen door glasvlies, polyester en polyester-glas combinaties. Wij gebruiken uitsluitend dakbedekkings- producten van de hoogste kwaliteit, om er voor te zorgen dat u zo min mogelijk onderhoud aan uw dak heeft.

Onderhoud is behoud.
Om een duurzame waterdichtheid te kunnen realiseren heeft ook het dak regelmatig onderhoud nodig. Indien dat onderhoud niet uitgevoerd wordt is de kans groot dat er vroegtijdige schade ontstaat. Oorzaak van de schade kan bijvoorbeeld een verstopte afvoer zijn (tennisbal,bladeren) of een lekkage door een losse overlap waardoor water in de dakbedekking constructie kan komen.

De frequentie van het onderhoud is sterk afhankelijk van de omgeving rondom het dak.

Onderhoud & tips

U moet hierbij denken aan het volgende:

  • Dakranden, aansluitingen op dakrandprofielen etc. controleren op deugdelijkheid en waar nodig repareren.
  • Aansluitingen van dakdoorvoeren, hemelwaterafvoeren en opgaand werk controleren op deugdelijkheid en waar nodig repareren.
  • Controleren op beschadigingen, scheuren, blazen en / of  andere duidelijke gebreken.
  • Naadverbindingen controleren en waar nodig repareren.
  • Het schoonvegen van de daken en het vuil afvoeren.